Friday, January 28, 2005

Visual Radio

Pääkaupunkiseudulla käynnistyy piakkoin 500 ihmisen kokeiluprojekti, johon valitut käyttäjät seuraavat Nokia 7710:sta televisiota. Pilotissa on mukana Nokia, Yleisradio, MTV3, Nelonen, Elisa, Sonera ja lähetysverkkoa ylläpitävä Digita.

Nokia tuo kohta myyntiin 7710-kuvapuhelimen, jonka suuri ruutu on varta vasten suunniteltu liikkuvan kuvan näyttämiseen. Kännykän oloinen laite näyttää sujuvasti liikkuvaa, terävää ja selvää digikuvaa. Myös ääni on selkeä. Nokian ohjehinta 7710-laitteelle on tässä vaiheessa noin 500 euroa. Älypuhelimessa on lisäksi myös megapikselikamera, musiikkisoitin ja videonauhuri.

Nokia 7710 ei ole vielä varsinainen televisiopuhelin, mitta sen lisälaitteeksi pilotissa saatava dvb-h streamer -akku SU-22 muuntaa älypuhelimen myös televisioksi. Ensi vuonna (2006) kauppoihin tulee yhtiön varsinaisia televisiopuhelimia.

Nokia 7710 on seuraaja yhtiöän tv-valmiille 7700-mallille, joka hyllytettiin viime keväänä. Yhdessä pian kauppoihin tulevan 3230-puhelimen kanssa 7710 on ensimmäinen Visual Radion (http://www.visualradio.com/) sisältävä puhelin. Radiokanava lähetää näyttöruudulle esimerkiksi tietoja soitettavasta musiikista, kuvaa ja videota sekä mainoksia. Suomessa Kiss FM lanseerasi "näköradion" maaliskuussa.
Post a Comment